Erdoğan'dan ABD'ye net Gülen mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan teröristbaşı Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili, "Bu zatın kontrolü anca gözaltı ile olur ki bu bizim sözleşmemizde de var. Bunu da buradan tekrar hatırlatmak istiyorum" dedi.

Giriş Tarihi 24 Ağustos 2016, 00:00 Güncelleme 24 Ağustos 2016, 21:39
Erdoğan’dan ABD’ye net Gülen mesajı

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Teröristbaşı Gülen'in iadesiyle ilgili ABD'ye net mesajlarda bulundu. Erdoğan şöyle konuştu:

GÜLEN GÖZALTINA ALINMALI
Bizim önceliğimiz FETÖ örgütbaşının ülkemize acilen iade edilmesi. Burada mahkeme süreçlerinden bahsediliyor. Biz elimizde ki 85 kutu delili gönderdik. Ama bizim ABD ile aramızdaki suçlu iadesi anlaşması gereği bu tarz suçlular en azından gözaltına alınır. Bu zat şuan bulunduğu yerden hala örgütü yönetmeye devam ediyor. Bu zatın kontrolü anca gözaltı ile olur ki bu bizim sözleşmemizde de var. Bunu da buradan tekrar hatırlatmak istiyorum.

170 ülkede okulları, iş yerleri var. Yönetmeye devam ediyor. ABD'deki yayın organları ile birçok aynı şekilde söyleşiler yapıyorlar ve bunlarla dünyadaki eylemini devam ettiriyor. Bu bakımdan bunun kontrol altında tutulması, gözaltına alınmasıyla yapılıyor. Bunun gözardı yapılmaması gerekir.