Yargıda ikinci dalga

FETÖ’nün yargı ayağına yeni darbe... 2 bin 847 hakim ve savcı ihraç edildi Mustafa Bilgili ve Ferhat Sarıkaya da, gönderildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ağustos 2016 Güncelleme 25 Ağustos 2016, 01:58
Yargıda ikinci dalga

İÇİNDEKİLER

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında HSYK dün bir kez daha düğmeye bastı. FETÖ'nün yargı ayağına yönelik temizlikte soruşturma listesine alınan 3 bin 12 hakim ve savcıdan 2 bin 847'sinin meslekten ihracına karar verildi. Daha önce açığa alınan 165 kişiden 140 kişinin soruşturmasına devam edilirken, 25'inin ise "mesleğe dönüşü kararı" verildi. İtirafçı olan Şemdinli eski savcısı Ferhat Sarıkaya ise açığa alındı. İşte diğer öne çıkanlar: FETÖ'nün yargıya hakim olduğu dönemde HSYK Üyesi olan İbrahim Okur, Teoman Gökçe ve Hüseyin Serter ile 2014 HSYK seçimlerinde üyelik için aday olan Orhan Gödel, Ayşe Neşe Gül, Levent Ünsal, Murat Gökçe ve İdris Berber yer aldı.

BURHAN YAZ DA GÖNDERİLDİ
Ayrıca devletin en mahrem bilgilerini ele geçirmek için düzenlenen "Kozmik Oda" kumpas soruşturmasını yürüten Mustafa Bilgili (halen firari) ile eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş, MHP'nin olağanüstü kongre sürecinde aldığı kararla gündeme gelen hakim Burhan Yaz da yer aldı.