‘FETÖ’nün kökü kazınacak’

15 Temmuz darbe girişiminin ardından TÜBİTAK'ta da FETÖ temizliği yapıldı. Gerçekleşen operasyonların ardından örgütün sinsice yerleştiği kurumda yeniden yapılanmaya gidildi. FETÖ'nün kriptolarına karşı yürütülecek hassas soruşturmada en önemli mekanizmanın denetim olacağı belirtildi.

Giriş Tarihi 25 Eylül 2016, 00:00 Güncelleme 25 Eylül 2016, 01:43
‘FETÖ’nün kökü kazınacak’

İÇİNDEKİLER

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün geçen günlerde gündeme getirdiği TÜBİTAK'ın dönüşümüne ilişkin detaylar ortaya çıkmaya başladı. Öncelikli olarak kuruma yuvalanmış kripto FETÖ'cüler temizlenecek. Yeni yapılandırılacak TÜBİTAK'ta en etkin çalışacak mekanizma ise 'denetim' olacak. Böylelikle kurum projelere yönelik verilen desteğin peşini bırakmayarak, seri üretime geçişi sağlayacak.

DENETİM ETKİN OLACAK
Yeni yapılanacak TÜBİTAK'ta en önemli mekanizma ise 'denetim' olacak. Proje desteği verildikten sonra kurum projenin takibini de yapacak. Proje gerçekleştirildikten sonra seri üretime geçilmesi, ekonomiye ve teknolojiye katkı vermesi açısından sanayi sektörünün projeden yararlanması için denetim mekanizması işleyecek. Verilecek desteklerde projenin Türkiye'ye somut katkısı üzerinde durulacak. Türkiye ekonomisine ve teknolojisine katkı, seri üretime geçiş gibi konularda umut vaat etmeyen projelere destek verilmeyecek. Edinilen bilgilere göre yeni yapılanmanın ay sonunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a sunularak hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Rüstem Mehmet HAZNEDAR