'İş'te en zengin şehirler

Dünyanın en zengin şehirleri açıklandı. İlk sıraya New York yazıldı. ABD’de 11 şehrin listeye girdiği anlaşıldı. Türkiye 50’de yer alamadı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Mayıs 2024 Güncelleme 09 Mayıs 2024, 07:00
’İş’te en zengin şehirler

İÇİNDEKİLER

Henley & Partners tarafından küresel veri istihbarat firması New World Wealth "2024 Dünyanın En Zengin Şehirleri Raporu"nu yayınladı. New York City zirvedeki yerini korumayı başardı. ABD, ilk 50'de 11 şehirle şampiyonluğu kimseye kaptırmadı. New York şehri sakinlerinin sahip olduğu toplam servetin şu anda 3 trilyon ABD dolarını aştığı, bu rakam çoğu büyük G20 ülkesinde tutulan toplam servetten daha yüksek bir seviyeye denk geldiği anlaşıldı.

New York'ta 60 milyarderin yaşadığı bilgisi paylaşıldı. 2. sırayı San Francisco şehri ve Silikon Vadisi'ni kapsayan Kuzey Kaliforniya kaptı. Tokyo 3. sırada, Singapur 4. sırada yer aldı. Singapur'da 30 milyar olduğu hatırlatıldı. Uzun yıllardır dünyanın en zengin şehri olan Londra, 5. sıraya düşerek şaşırttı. Hong Kong 10 yılda dört sıra düşerek 9'a demir attı. Ne yazık ki Türkiye, milyar dolarlık servet araştırmasında hiçbir şehri ile ilk 50'ye girmeyi başaramadı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN