PKK'dan 1 Mayıs için sokak çağrısı! Kandil sapığı Duran Kalkan istedi DEM harekete geçti... CHP de provokasyona maşa oldu

Kandil'deki terör baronları askeri harekat öncesi son çırpınışlarda... Köşeye sıkışan PKK, 1 Mayıs için sokak çağrısı yaptı. Teröristbaşı Abdullah Öcalan için 'özgürlük' zılgıtı çeken PKK komitesi, "1 Mayıs'ta Apo'nun özgürlüğü talepleri yükseltilmeli" diyerek DEM Parti'ye yol haritası çizdi. Kandil sapığı Duran Kalkan da "1 Mayıs'ta özgürlük hamlemizi yeni bir zirve haline getirmeliyiz" deyip Öcalan'a özgürlük için tüm Kürtlerin sokaklara akması gerektiğini söyledi. Talimatı alan DEM Parti vakit kaybetmeksizin harekete geçti. DEM'i bozuk bölücüler "Yasağı tanımıyoruz, Taksim'de olacağız" deyip provokasyonun fitilini ateşledi. Hazırlanan duyuru afişinde PKK paçavrasının renklerinin kullanması ise dikkat çekti.

Giriş Tarihi 29 Nisan 2024, 21:26 Güncelleme 30 Nisan 2024, 21:41
PKK’dan 1 Mayıs için sokak çağrısı! Kandil sapığı Duran Kalkan istedi DEM harekete geçti... CHP de provokasyona maşa oldu

İÇİNDEKİLER

Türk Silahlı Kuvvetleri ve MİT'in son dönemde imza attığı nokta operasyonlar ve hazırlıkları yapılan askeri harekat öncesi köşeye sıkışan PKK, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde sokakları karıştırmak için kolları sıvadı.



DEM Parti ve bileşenlerine talimat veren Kandil'deki terör baronları "1 Mayıs'ta sokakları ve meydanları doldurarak Küresel Özgürlük Hamlemizi yeni bir zirveye taşımaya çağırıyoruz" açıklamasını yaptı.




PKK'DAN DEM'E 'ÖCALAN' TALİMATI

Teröristbaşı Abdullah Öcalan için 'özgürlük' zılgıtı çeken PKK komitesi, "1 Mayıs'ta Apo'nun özgürlüğü talepleri yükseltilmeli" diyerek DEM Parti'ye ve diğer bölücü mihraklara yol haritası çizdi.

KCK'DAN DEM'E 'ÖCALAN'LI ÇAĞRI: 1 MAYIS'TA SOKAKLARA AKIN

PKK/KCK da 1 Mayıs için provokasyona soyundu.

DEM Parti ve türevlerine sokaklara akın talimatı gönderen KCK "tecride karşı tutum alın" çağrısı yapıp1 Mayıs'a Öcalan'ın özgürlük hamlesi olarak gördüklerini ilan etti.


KANDİL SAPIĞI DA ÇAĞRI YAPTI

Hatırlanacağı üzere PKK elebaşı Duran Kalkan da 1 Mayıs'ın "şehitler ayı" olduğunu söyleyip Taksim için çağrı yaptı.


16 Nisan 2024'te PKK'nın yayın organına konuşan teröristbaşı, "İşte önümüzde 1 Mayıs var. Gerçekten de 1 Mayıs'ı da yeni bir zirve haline getirmeliyiz, özgürlük hamlemizi doruğa çıkarmalıyız. Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünü her tarafta haykırmalıyız. Newroz'da 8 Mart'ta bunu haykırmak ne kadar doğaldıysa, Önder Apo, Newrozları yenileyen, 8 Mart'ı anlamlandıran bir önderlik idiyse, 1 Mayıs'ta da en büyük katkı sunan önderliktir. Dolayısıyla 1 Mayıslar, Önder Apo ile anılması gereken günlerdir. Onun için de tüm Kürtler nerede olurlarsa olsunlar 1 Mayıs meydanlarını doldurmalı, sokaklara akmalılar" ifadelelerini kullandı.

Kalkan sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı;

1 Mayıs kutlamalarına her yerde katılmalılar. Öncülük etmeliler, işçilerle, emekçilerle birlik olmalılar her yerde, halklarla birlik olmalılar ve özgürlük hamlemizi gerçekten de küresel düzeyde yeni bir zirveye çıkarmalılar. Bu gerekli, özellikle de dünyanın her tarafında bunu yapabilmek için bir fırsat 1 Mayıs. O halde bu durumu iyi değerlendirelim. Herkes şimdiden hazırlık yapsın ilişki kursun, örgüt dilesin, ne gerekiyorsa onu yapsın. Ama 1 Mayıs'ı tüm işçi ve emekçilerle, tüm sosyalist sol güçlerle, tüm ezilenler ile kadın ve gençlerle birlikte dünyanın dört bir yanında Önder Apo'nun fiziki özgürlüğü için mücadele edildiği bir gün haline getirelim.

Gerçekten de hamlemize bir zirve de 1 Mayıs'ta yaptıralım. Bizim tutumumuz, çağrımız bu temelde. Böyle olacağına da inanıyoruz. Şimdiden halkımızın, işçi ve emekçilerin tüm ezilen halkların 1 Mayıs Bayramı'nı kutluyor, hepsine başarılar diliyorum.



Talimatı alan DEM Parti ise vakit kaybetmeksizin harekete geçti.

'DEM'Lİ PROVOKASYON İLANI: "YASAĞI TANIMIYORUZ, TAKSİM'DE OLACAĞIZ"

PKK ile göbek bağı bulunan DEM Parti'nin sözde Emek Komisyonu, 1 Mayıs'ta işçiler, emekçiler ve kadınlar olarak Taksim'de olacaklarını belirterek, "İstanbul Valisi'nin vermiş olduğu yasak kararını tanımıyoruz. 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlayalım" sözleriyle provokasyon yaptı.



PROVOKASYONA BEŞİKTAŞ'TAN BAŞLAYACAKLAR

DEM Parti'nin İstanbul Kadın Meclisi de provokatif sokak hareketine 1 Mayıs Çarşamba günü saat 10:00'da Beşiktaş Balmumcu Bulvarı, Barbaros Yokuşu'nda başlayacaklarını ilan etti.



PKK PAÇAVRALI DUYURU AFİŞİ

DEM Parti'nin hazırladığı duyuru afişinde PKK paçavrasının renklerini kullanması dikkatlerden kaçmadı.



PKK'DAN GELEN TALİMATA UYACAĞIZ İTİRAFI

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ise "8 Mart'ın, Newroz'un ve 31 Mart seçimlerinin ruhunu 1 Mayıs alanlarına taşımak gibi bir görev ve sorumluluğumuz var" diyerek PKK'dan gelen talimata uyacaklarını açık açık beyan etti.






CHP DE PROVOKASYONA ALET OLDU!

PKK'nın sokak çağrısı, DEM Parti'nin de Kandil'in talimatıyla giriştiği provokasyon hazırlıklarına CHP de alet oldu.

CHP, 1 Mayıs'ta Taksim'e gitme kararı aldı.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, "1 Mayıs'ta Taksim'e! Emeği, adaleti, sömürüden arınmış düzeni savunmak için hep birlikte Taksim'e yürüyoruz. Toplanma alanı: Saraçhane, Saat: 10.00" açıklamasında bulundu.



"TAKSİM'İ İSTEYENLER ARASINDA PKK SEMPATİZANLARI VAR"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 1 Mayıs kutlamalarının Taksim'de yapılmayacağını çok net bir dille ifade etmişti.

"İstanbul'da 40 ayrı yer ve güzergah belirlendi" diyen Bakan Yerlikaya, "Taksim çağrılarına izin verilmeyecek, 1 Mayıs için uygun değildir. Taksim'i isteyenler arasında PKK sempatizanları var" açıklamasında bulunmuştu.



Yerlikaya'nın "Taksim'i isteyenler arasında PKK sempatizanları var" sözleri sonrası Kandil'deki terör baronlarının sokak çağrısı yapması hükümetin aldığı kararın ne derece yerinde olduğunu da bir kez daha kanıtladı.