Boş sözleşmeyi imzaladı: Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk 2 yıl daha takımının başında olacak

Okan Buruk, Başkan Dursun Özbek ile yaptığı görüşmede “Rakamı siz belirleyin başkanım” dedi. G.Saray ile başarıdan başarıya koşan Buruk, 20 milyon lira olan maaşını en az ikiye katlayacak.

Giriş Tarihi 30 Nisan 2024, 07:03 Güncelleme 30 Nisan 2024, 07:03
Boş sözleşmeyi imzaladı: Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk 2 yıl daha takımının başında olacak

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'da geçen sezon şampiyonluk ipini göğüsleyen ve bu sezon da mutlu sona yakın olan Okan Buruk yeni sözleşmeye imza attı. Sarı-Kırmızılılar'ın başarılı teknik direktörü Okan Buruk'un başkan Dursun Özbek ile yeni sözleşme için bir araya geldiği ve anlaşmanın sağlandığı öğrenildi. Buruk'un bu görüşmede, "Başkanım rakamı siz belirleyin" dediği ve 2 yıllık sözleşmeyi imzaladığı belirtildi.

Galatasaray'da 25 Mayıs'ta yapılacak başkanlık seçimi sonrasında anlaşma resmi olarak açıklanacak. Yıllık 20 milyon lira kazanan tecrübeli teknik adamın maaşına en az yüzde 100'lük zam gelecek. Cimbom, Okan hoca ile birlikte tarihi bir şampiyonluk yaşamak için geri sayıma geçti. Sarı-Kırmızılılar, son olarak Adana Demirspor'u deplasmanda 3-0 mağlup ederek 93 puana ulaştı.

Okan Buruk topladığı 93 puan ile Galatasaray tarihindeki en yüksek puana sahip oldu. 50 yaşındaki başarılı çalıştırıcı bu sezon 52 maça çıktı. Bu maçlarda 40 galibiyet alırken 6 beraberlik ve 6 mağlubiyet yaşadı. 2.42 puan ortalaması tutturarak önemli istatistikler yakaladı.



REKORLARI ALT ÜST EDİYOR
Son olarak Süper Lig'de en uzun galibiyet serisinin mimarı olan Okan Buruk, Galatasaray'ın başında 2 yıl içinde neredeyse kırılmadık rekor bırakmadı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN